Gå til sidens hovedinnhold

Krypinn solgt til rekordpris

Der resten av Norge bremser, fosser østkanten frem som aldri før.

I mai falt boligprisene i Norge ujustert med 0,3 prosent. Unntaket er Oslo, der prisene fortsetter å stige.

Les mer: Nå faller boligprisene i hele landet

Og aller kraftigst er oppgangen på Oslo Øst, som tradisjonelt har vært preget av vesentlig lavere priser og svakere prisvekst enn vestkanten.

Fra mai 2014 til mai 2015 har det vært en prisvekst på nær 15 prosent på leiligheter, viser tall fra eiendomsmegleren iHUS som har fokus på østkanten av Oslo. Boligene selges også seks dager hurtigere enn på samme tid i fjor.

- Vi har solgt jevnt og trutt i hele mai på tross av mange røde helger, og mye har faktisk gått før visning eller etter første. Er det check i alle bokser på standard og beliggenhet blir budkampen hard, sier kommunikasjonsdirektør Maren Synnevåg.

76.000 meteren
En ettroms leilighet på 27 kvadratmeter på Grünerløkka ble solgt for 2.072.093 kroner, noe som utgjør en kvadratmeterpris på 76.744 kroner.

Prisantydningen var på 1.790.000 kroner pluss fellesgjeld.

Det er den høyeste salgssummen i borettslaget noensinne.

- Det er svært få leiligheter til under to millioner kroner sentralt i Oslo. Selv om både bad og kjøkken var noe slitent, var den attraktiv blant mange førstegangskjøpere. Grünerløkka har alt av kafeer, barer, uavhengige butikker og et hipt miljø som unge mennesker liker, og meglerne her merker trøkket på de mindre leilighetene, sier eiendomsmegler Preben Sørensen.

Kupp i vest
I Bergen falt prisene med 0,1 prosent, mens de det siste året er opp hele 9,5 prosent.

Der preges markedet av kuppmakere, personer som prøver å få kjøpt boligene før det skal være visning.

- Dette er blitt en sterk trend i Bergen, sier partner Einar Strand i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen.

Han mener at det er etterspørselen som forklarer økningen.

- Det som er gjennomgående likt for samtlige som prøver å snappe en bolig foran nesen på andre boligkjøpere, er at de har vært gjennom mange visninger. Når det etterhvert dukker opp en bolig av interesse, graves det dypere i lommeboken for å kuppe boligen før den planlagte visningen

Han anbefaler generelt at boligselgere arrangerer den planlagte visningen.

- Med flere budgivere får boligkjøperen den beste vurderingen av hva markedet er villig til å gi. Dette kan selvfølgelig slå begge veier. Det er en form for risikosport, sier Strand.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken