*Nettavisen* Økonomi.

Kryptisk melding fra meglerhus

ABG Sundal Collier skal bruke nesten en halv milliard kroner i det de kaller en strategisk mulighet.

26.07.07 10:10

- Vi vil ikke si mer enn det som står i børsmeldingen, sier en meget kort ABG Sundal Collier-sjef Jan Petter Collier til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag ble det kjent i en børsmelding at meglerhuset utsteder 30,6 millioner nye aksjer, til 15,20 kroner. Dermed får de inn 465 millioner kroner til et formål som er strengt hemmelig.

Ingen kommentar
De nye aksjene skal være rettet mot eksisterende aksjonærer og institusjonelle investorer. Collier vil overhodet ikke kommentere noe i denne emisjonen.

- Beklager, sier Collier og legger på røret.

Sentrale aktører i aksjemarkedet lurer på hva Collier har i esken denne gangen. Det spekuleres i alt fra kjøp av et meglerhus til et forvaltningsselskap. Men planene er fortsatt hemmelig.

Bonusrekord
I nesten samme åndedrag som emisjonen ble annonsert ble det også kjent at meglerhuset gruser sin egen bonusrekord fra 2005.

Allerede etter et halvår er det satt av 430 millioner kroner til ansatte og partnere. Driftsinntektene i andre kvartal endte på 1.104 millioner kroner som er oppknappe 22 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2006.

Driftsresultatet ble notert til 411 millioner kroner, og resultatet før skatt ble 449 millioner kroner.

- Det er en sammenheng mellom hvor inntektene skapes, og hvor bonusene utbetales, sier driftsdirektør Tore Grøttum til Dagens Næringsliv torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.