NA24.no

Økt kontanstrøm i Hafslund

Sist oppdatert:
Tross svakere resultater, så økte kontantstrømmen i Hafslund-konsernet.

Hafslund-konsernet kan vise til en grei underliggende drift i første kvartal til tross for en klart svakere kraftproduksjon enn i samme periode i fjor. Resultatene ble slikt sett også noe lavere enn i samme periode i fjor, men den underliggende kontantstrømmen fra driften økte.

NA24 - din næringslivsavis

Hafslund-konsernet hadde i første kvartal driftsinntekter på 3.498 millioner kroner, opp fra 2.900 millioner kroner i samme periode i fjor. Alle områder utenom om kraftproduksjonen kan vise til økte driftsinntekter i forhold til fjoråret, spesielt divisjonen for strømsalg økte omsetningen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Driftsresultatet før justering for verdiendringer i REC-aksjen endte på 483 millioner kroner, ned fra 581 millioner i samme periode i fjor. Kontantstrømmen fra driften økte derimot fra 1.128 millioner i de tre første månedene i fjor til 1.238 millioner i årets periode.

Resultatet etter skatt endte på 210 millioner kroner, ned fra 342 millioner kroner i samme periode i 2008 før verdijusteringen av REC-posten. Nettoresultatet i fjor endte på minus 9,1 milliarder kroner etter urealiserte tap på REC-aksjene på 9,3 milliarder kroner.

I dag ble det forøvrig kjent at den nest største aksjonæren i solenergikonsernet REC, tyske Q-Cells, vil selge ut hele sin post på 17,2 prosent av aksjene i selskapet. Hafslund er tredje største aksjonær i selskapet før dagens nedsag, med en eierandel på 14 prosent.


Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere