NA24.no

Økt produktivitet i USA

Sist oppdatert:
Kostnadene faller samtidig som produktiviteten øker.

Produktiviteten utenom jordbruket for andre kvartal ble revidert opp til en vekst på 4,3 prosent fra første kvartal. Det viser en revisjon fra amerikanske arbeidsdepartementet torsdag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Opprinnelig ble det meldt om en vekst på 2,2 prosent for rundt en måned siden.

Arbeidskostnadene ble revidert til et fall på 0,5 prosent fra en vekst på 1,3 prosent i første kvartal.

Økonomene ventet at produktiviteten ville øke til en vekst på 3,3 prosent i andre kvartal. Arbeidskostnadene var ventet vise en veksttakt på minus 0,3 prosent, viser estimater innhentet av Bloomberg News.

Produktivitet - USA
Den amerikanske rapporten om produktivitet kommer kvartalsvis, i den andre måneden etter at kvartalet er slutt. En måned senere kommer et revidert tall.

Produktiviteten måler produksjonen som kommer fra innsatsen målt i timer.

Det fokuseres primært på et tall som ikke omfatter landbrukssektoren, og dette rapporteres som sesongjustert årlig rate.

Produktivitet er meget viktig, men markedet vil i stor grad ha dannet seg et bilde av denne ut fra BNP-tall som allerede er offentlige når produktivitetstallene kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere