NA24.no

Foto: Prosafe (© Prosafe)

Økt riggutnyttelse for Prosafe

Sist oppdatert:
Flere rigger i oppdrag i løpet av tredje kvartal.

Prosafe opplyser i en børsmelding at riggutnyttelsen i tredje kvartal lå på 96 prosent. Det er en oppgang fra 86 prosent sammenlignet med andre kvartal i år.

NA24 - din næringslivsavis

At selskapet ikke nådde en full utnyttelse skyldes i stor grad at noen av riggene startet på oppdrag litt ut i juli. Boligriggen «Safe Astoria» har ligget i opplag ved Kemaman-verftet i Malaysia i store deler av kvartalet. Det skjedde etter at SEIC terminerte kontrakten i februar. I løpet av tredje kvartal har Prosafe fått 85 prosent av dagraten fra SEIC, og «Safe Astoria» har startet opp en ny kontrakt ved Malampaya-plattformen i Filippinene tidlig i oktober.

Boligriggen «Regalia» startet opp kontrakten for BP på Valhall-feltet i Nordsjøen 12. juli og har vært i operasjonell drift i resten av tredje kvartal. «Safe Scandinavia» startet opp arbeidet for Shell ved Shearwater-feltet på britisk side i Nordsjøen ved utgangen av juli.

Selskapet skriver at resten av flåten har hatt full utnyttelse i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere