NA24.no

Økt saudi-produksjon uvelkomment

(Scanpix)
Iran vil ikke ha noen unilateral økning i oljeproduksjonen fra Saudi-Arabia.

Det kommer frem i uttalelser fra Irans nye representant i OPEC i dag har gitt på den iranske statlige tv-kanalens hjemmesider, melder AFP.

NA24 - din næringslivsavis

- Dersom Saudi Arabia gjennomfører tiltak for å unilateralt øke produksjonen, er det en feilaktig handling, sier Mohammad Ali Khatibi til statskanalen.

Utsagnet kommer etter meldinger om at Saudi-Arabia i et svar på de rekordhøye oljeprisene vil øke sin produksjon og eksport med omkring 200.000 fat per dag i juli.

Saudi og Iran er henholdsvis største og nest største oljeprodusent i OPEC. Iran har stått fast på at det ikke er forhold i oljemarkedet som er årsaken til den rekordhøye oljeprisen, noe også de fleste oljeministrene i OPEC har gjentatt de siste månedene.

OPEC-landene skal møtes til uken i Jeddah for å diskutere utviklingen i oljeprisen. Møtet kan resultere i at oljekartellet vedtar en mindre økning i produksjonskvotene.

Prisen på nordsjøolje for levering i august nådde i går 140 dollar fatet i elektronisk handelen i London, men er tirsdag udner 133 dollar fatet etter fall utover dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere