NA24.no

Økt tempo hos Algeta

Pengene renner ut på Algetas kliniske studier, men resultatene skal være oppløftende.

Det går frem av rapproten for tredje kvartal som Algeta la frem onsdag. Der melder farmasiselskapet om økende aktivitet i tredje kvartal i forbindelse med utviklingen av selskapets legemiddel for behandling av prostatakreft.

NA24 - din næringslivsavis

- Algeta fortsetter å vise gode resultater i den kliniske utprøvingen av Alpharadin for pasienter med langt fremskreden prostatakreft. Vi har nå tatt et nytt viktig skritt ved at vi er i gang med fase III-studien av dette produktet. Vi er også tilfredse med at ytterligere en fase II-studie bekrefter de positive resultatene som vi allerede så i vår første fase II studie, sier adm. direktør Thomas Ramdahl i en kommentar.

Ny studie
I det påbegynte fase III-programmet utprøves Alpharadin på 750 pasienter ved 125 sykehus i Europa, Asia, Syd-Amerika og Canada. Dette er ifølge selskapet et av de største norske prosjektene noen gang for utvikling av en ny kreftbehandling.

Algeta begynte i tredje kvartal den første kliniske studien i USA, der de første tre pasientene med prostatakreft er behandlet med Alpharadin ved Memorial Sloan-Kettering kreftsenter i New York. Inntil 18 pasienter deltar i den første amerikanske Algeta-studien.

Pengene renner ut
Forskning og utvikling er ikke gratis og Algeta gjorde opp tredje kvartal med et underskudd før skatt på 37,2 millioner kroner og et driftsresultat på minus 39,3 millioner kroner. I samme periode i fjor ble det brukt 20,7 millioner kroner på driften.

Selskapet hadde en kassabeholdning på 154 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal, og har dermed svidd av 143 millioner kroner de siste 12 månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere