NA24.no

Økte overskuddet med 115 prosent

Magnar Øyhovden i Skandiabanken Norge
Magnar Øyhovden i Skandiabanken Norge
Sist oppdatert:
Skandiabanken fikk et overskudd på 122 millioner første kvartal.

115 prosent større overskudd i Skandiabanken Flere låner penger til bolig og bil i Skandiabanken Norge. Det gir et overskudd på 122 millioner kroner før skatt i første kvartal i år. I samme kvartal i fjor var overskuddet på 57 millioner kroner før skatt. Det gir en økning på 115 prosent.

Betydelig vekst i utlån

– Flere vil låne penger hos oss og det bidrar til et godt førstekvartal. Dermed fortsetter veksten som startet for ett år siden, sier Magnar Øyhovden, leder for Skandiabanken i Norge.

Bankens økte satsning på utlån har gitt en vekst på 18 miliarder kroner. Det tilsvarer en økning på 65 prosent. Antall utbetalte boliglån økte med 64,5 prosent, sammenlignet med første kvartal i 2013.

Skandiabanken har fortsatt positiv kundevekst, og kan vise til solid drift med lave tap. Få tap skyldes solide kundeforhold der svært få misligholder lånene sine.

Sparing

Sparing er også blitt mer populært blant Skandiabankens kunder. Innskuddene økte med 9 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Skandiabankens kunder sparer blant annet i fond, og i januar var netto nytegning i fond den høyeste i bankens historie. Mange sparer gjennom faste spareavtaler og antallet slike avtaler har heller aldri vært høyere enn i første kvartal i år.

– Sparingen skyldes at kundene ser at den offentlige pensjonen ikke kommer til å strekke til og dermed sparer penger til framtiden, sier Øyhovden.

Skandiabanken har som mål å opprettholde det høye nivået på kundeservicen, selv om banken vokser måned for måned.

– Det er derfor gledelig at vi i mars ble kåret til bransjevinner i TNS/Dolpins rangering «Årets beste kundeservice», avslutter Magnar Øyhovden.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere