NA24.no

Kultur skal redde Forsvaret

Sist oppdatert:
Et korrupsjonsrammet forsvar satser på kultur for å styrke omdømmet.

I disse dager jakter Forsvaret på både markeds- og kommunikasjonssjef og produksjonssjef til det som i annonsen betegnes som «Norges største kulturavdeling».

Det velkjente headhunterselskapet Hodejegerne har fått i oppdrag å skaffe flere ledere til satsingen, som skal være i gang fra årsskiftet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Styrke profesjonsidentiteten
- Vi har startet prosessen med omorganiseringen, og kommer til å lyse ut flere stillinger, sier presseoffiser Knut H. Grandhagen til NA24.

«Organisasjonen skal gjennom kulturopplevelser styrke Forsvarets omdømme i samfunnet, fellesskapet internt og bidra til å utvikle den militære profesjonsidentiteten», heter det i stillingsutlysningene.

- Vi er opptatt av å vise frem hva Forsvaret har vært, og hva vi er og driver med. Kulturavdelingen vil være en av aktøren i omdømmebyggingen, sier Grandhagen.

250 stillinger totalt
Han forteller at budsjettet og antall nyansettelser ikke er vedtatt ennå.

Men ifølge utlysningene består organisasjonen av rundt 250 stillinger. Forsvarets musikk, museer og åtte festninger blir lagt inn i den nye avdelingen.

- Sammenslåingen av disse kan bety ressursbesparelser. Det er ikke snakk om vesentlig tilførsel av antall årsverk her, men å bruke ressursene Forsvaret allerede har, kommenterer Grandhagen.

Brigader og kommandant på Akershus Festning Geir Holmenes skal lede avdelingen. Den blir plassert under Forsvarsstaben på organisasjonskartet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere