NA24.no

Kulturdepartementet vil stanse spillreklame på TV


I løpet av september sender Medietilsynet brev til myndighetene i Storbritannia, Spania og Nederland med anmodning om å be TV-selskapene om å følge norske reklameregler. Dermed kan det bli slutt på reklamefilmer som dette der Ronny Johnsen reklamerer for Unibet.
I løpet av september sender Medietilsynet brev til myndighetene i Storbritannia, Spania og Nederland med anmodning om å be TV-selskapene om å følge norske reklameregler. Dermed kan det bli slutt på reklamefilmer som dette der Ronny Johnsen reklamerer for Unibet. Foto: Unibet
Kulturdepartementet vil på å sette en stopp for TV-reklame fra spilleselskap uten lisens i Norge.

Til tross for at det er ulovlig å sende slik reklame i Norge, bombarderes norske TV-seere med reklame for utenlandske spillselskaper. Minst elleve TV-kanaler sender reklame for selskaper som Betsson og Unibet, skriver Klassekampen.

Dette kan de gjøre fordi TV-selskapene sender fra utlandet og dermed ikke må følge norsk lov.

– Å ta hensyn til spilleavhengige er det primære målet i vår pengespillpolitikk. Reklamen undergraver denne politikken, sier statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag (H), statssekretær i Kulturdepartementet.

I løpet av september sender Medietilsynet brev til myndighetene i Storbritannia, Spania og Nederland med anmodning om å be TV-selskapene om å følge norske reklameregler.

– Vi vet ikke om vi klarer å stoppe det, men vi ønsker å prøve alle muligheter, sier Borgundvaag.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere