*Nettavisen* Økonomi.

Kulturdepartementet vurderer pengestøtte til TV 2

SA NEI: TV 2-sjef Olav T. Sandnes sa fredag at TV 2 ikke vil være kommersiell allmennkringkaster. Nå skal Sandnes, som medlem i Mediemangfoldsutvalget, være med å vurdere nye modeller for økonomisk støtte til kommersielle allmennkringkastere. Foto: Magne TurØy

Skal vurdere en eller flere modeller for å støtte ny allmennkringkaster.

05.08.16 15:50

Kulturdepartementet har bedt Mediemangfoldsutvalget om hjelp til å vurdere hva slags modeller for statsstøtte som er best egnet for en ny kommersiell allmennkringkaster.

Torsdag varslet TV 2 at de ikke lenger ønsker å være kommersiell allmennkringkaster, og at selskapet derfor ikke vil søke på regjeringens avtale for kommersielle allmennkringkastere.

Les egen sak: TV 2 sier nei til å søke konsesjon

Årsaken er at TV 2 mener selskapet ikke får nok penger i statlig støtte for å være kommersiell allmennkringkaster.

- Vi velger ikke å søke på utlysningen fordi vi ikke kan påta oss omfattende og kostbare tilleggsoppgaver i en krevende tid som nå, uten at de følges av en motytelse, skrev direktør Olav T. Sandnes i pressemeldingen.

Les også: Knallhardt ut mot statsstøtte til TV 2

Nå vil regjeringen altså revurdere støtteordningen for støtteordningen. I et brev til Mediemangfoldutvalgets skriver Kulturdepartementet:

«Kulturdepartementet vil varsle at det i løpet av høsten 2016 vil legge fram for utvalget en eller flere modeller der deler av merkostnadene som er forbundet med forpliktelsene en kommersiell allmennkringkaster påtar seg, blir kompensert. Utvalget vil bli anmodet om å vurdere modellene og avgi en uttalelse innen fristen departementet fastsetter».

Mediemangfoldsutvalget ble nedsatt av regjeringen i 2015 og har som oppgave å utrede modeller for finansiering av et bredt mediemangfold. I utvalget sitter flere medieledere, blant andre TV 2s direktør Olav T. Sandnes, NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen og Nettavisens ansvarlige redaktør Gunnar Stavrum. Les mer om Mediemangfoldsutvalget her (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.