NA24.no


Økokrim-sjef Trond Eirik Schea har ingen enkel jobb. Etter sommeren har nesten alle nye anmeldelser til Økokrim havnet i skuffen.
Økokrim-sjef Trond Eirik Schea har ingen enkel jobb. Etter sommeren har nesten alle nye anmeldelser til Økokrim havnet i skuffen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Kun 15 nye saker i Økokrim i år

Økokrim har startet etterforskning i kun 15 nye saker i 2015. 98 mistanker om økonomiske lovbrudd har havnet i skuffen.

Av de 15 sakene som er igangsatt, handler fire om miljøkrim og 11 er økonomisaker, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi skulle gjerne tatt inn dobbelt så mange saker, men har ikke kapasitet, sier Økokrim-sjef Trond Eirik Schea. Til DN i vår anslo han at tre av fire økonomisk kriminelle storfisker går fri.

Etter sommeren har nesten alle nye anmeldelser til Økokrim havnet i skuffen.

Schea sier at det ikke ligger an til at Økokrim kan ta flere saker neste år enn de har gjort i år.

– Vi har ikke fått budsjettet for 2016 ennå, men jeg legger ikke opp til noen økning neste år. Tvert imot, sier Schea.

Økokrim har færre årsverk nå enn for fem år siden. Allerede i mars ble det kuttet i overtid, reiser og internasjonal bistand, skriver Dagens Næringsliv.

Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet er usikker på om flere årsverk til Økokrim er veien å gå for å ta og avsløre flere som bedriver økonomisk kriminalitet.

– Det viktigste vi kan gjøre er å få politidistriktene til å ta tak i den største mengden av saker som omhandler økonomisk kriminalitet. Men det krever større tyngde og mer spesialkompetanse der ute. I dag kan sykdom i små politidistrikter velte en stor sak, og slik kan vi ikke ha det i fremtiden, sier han.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere