NA24.no

DNB har hatt omfattende problemer med sin nettbank.
DNB har hatt omfattende problemer med sin nettbank. Foto: Lien, Kyrre (NTB scanpix)

Kunder trukket dobbelt i nettbanken

Sist oppdatert:
Mer trøbbel for DNB.

En følgefeil etter DNBs problemer med nettbanken de siste dagene, har ført til dobbeltbelastning for mange kunder som har betalt regninger.

Tre ganger på én uke har kunder av DNB opplevd feil som har satt nettbanken ut av drift. Alle gangene ble feilen sporet tilbake til underleverandøren Evry. Torsdag morgen oppdaget flere av bankens kuynder at de var blitt trukket dobbelt for regninger som var lagt inn i systemene.

Titusener rammet
Banken bekrefter overfor E24 at det er noen «titalls tusen» transaksjoner som er rammet.

– Det er en følgefeil fra det vi opplevde natt til onsdag. Det var noen kjøringer som gikk da som ble gjentatt i dag tidlig. Vi er i ferd med å reversere dette nå. Kundene som er rammet trenger ikke å gjøre noe selv, opplyser kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide torsdag formiddag.

Banken beskriver uken som veldig krevende og at den kontinuerlig er i møte med Evry for å sikre at feilene ikke skal gjenta seg.

Truer med oppsigelse
Som en følge av alle problemene kan it-selskapet Evry miste milliardavtale med DNB, ifølgedn.no

Ledelsen i Evry satt i krisemøte natt til onsdag.

- Vi kommer til å ha en skikkelig oppvask med Evry etter de alvorlige hendelsene. Vi er helt avhengig av å levere stabil drift til våre kunder, og har et skjebnefellesskap med Evry, sier Thomas Midteide, konserndirektør kommunikasjon i DNB til dn.no.

I mai signerte Evry en avtale med DNB om leveranse av it-tjenester til en samlet verdi på 2,7 milliarder kroner frem til våren 2019. Denne kan sies opp med driftsbrudd. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere