NA24.no

Kunskatter stjålet i Brasil

Sist oppdatert:
Bevæpnede menn tvang til seg bilder av Picasso, Dali, Matisse og Monet fra et museum i Rio de Janeiro fredag. Tyvene forsvant i karnevalsmengden.

Tusenvis av mennesker hadde tatt til gatene da feiringen av det årlige karnevalet i Rio de Janeiro startet fredag. De frekke tyvene utnyttet dette til fulle, og brukte folkemengden som skjul da de stjal flere kunstskatter.

Tyvene tok seg inn i museet Chacara do Ceu mens et samba-orkester spilte utenfor inngangen. De stjal Picassos «The Dance», Dalis «The Two Balconies», Matisses «Luxemburg Gardens» og Monets «Marine».

De fire tyvene skal ha brukt granater til å true sikkerhetsvaktene inne i museet. Vaktene ble tvunget til å slå av alarmsystemet og overvåkningskameraene. Deretter stakk de av ut i den store folkemengden som feirer karnevalet.

Museumsdirektør Vera de Alencar uttalte at han tror en internasjonal gjeng står bak tyveriet. Samtidig sendte det brasilianske politiet ut et nasjonalt varsel i et forsøk på å hindre at maleriene forlater landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere