*Nettavisen* Økonomi.

Kunskatter stjålet i Brasil

Bevæpnede menn tvang til seg bilder av Picasso, Dali, Matisse og Monet fra et museum i Rio de Janeiro fredag. Tyvene forsvant i karnevalsmengden.

25.02.06 06:07

Tusenvis av mennesker hadde tatt til gatene da feiringen av det årlige karnevalet i Rio de Janeiro startet fredag. De frekke tyvene utnyttet dette til fulle, og brukte folkemengden som skjul da de stjal flere kunstskatter.

Tyvene tok seg inn i museet Chacara do Ceu mens et samba-orkester spilte utenfor inngangen. De stjal Picassos «The Dance», Dalis «The Two Balconies», Matisses «Luxemburg Gardens» og Monets «Marine».

De fire tyvene skal ha brukt granater til å true sikkerhetsvaktene inne i museet. Vaktene ble tvunget til å slå av alarmsystemet og overvåkningskameraene. Deretter stakk de av ut i den store folkemengden som feirer karnevalet.

Museumsdirektør Vera de Alencar uttalte at han tror en internasjonal gjeng står bak tyveriet. Samtidig sendte det brasilianske politiet ut et nasjonalt varsel i et forsøk på å hindre at maleriene forlater landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.