Gå til sidens hovedinnhold

Kupper hytte med 25 mill. i rabatt

Britisk lord får bare smuler for dette hyttepalasset. Sjekk prisen.

Det er den norsk-engelske lorden Bjørn Teksnes' gedigne hyttepalass utenfor Elverum som nå endelig kan få ny eier.

SELGE HYTTA? Finn megler

Teksnes og kona kjøpte eiendommen for 458.000 kroner i 2002.

Opprinnelig ville Teksnes ha rundt 30 millioner kroner for hytta da den ble lagt ut første gang i 2006.

Tvangssalg ble besluttet i februar 2008. Siden har den ligget i markedet, uten at noen har bitt på kroken. Dermed er også prisen blitt senket en rekke ganger.

I september 2008 ble prisen etter flere nedjusteringer kuttet til under 10 millioner. Men det hjalp ikke.

- Vi har ikke fått noe bud her. Vi har hatt en del interesse, men ikke fått noe konkret bud ennå. Det er ståa, sa eiendomsmegler Jan Martin Rønes ved Rønes & Engemobakken AS til NA24 i november 2008.

Endelig bud

I vinter har hytta ligget ute i markedet med en prislapp på beskjedne 6,8 millioner. Nå har det endelig kommet inn et bud på hytta. Får kjøper tilslaget på denne prisen, snakker vi trolig om tidenes hyttekupp.

- Jeg kan bekrefte at det har kommet inn et bud på 4,75 millioner kroner, som nå er sendt til tingretten for behandling, sier Jan Martin Rønes hos Rønes og Engemobakken (Estatemeglerne) til Nettavisen torsdag.

Skogens ro

Hytta har et bruksareal på hele 950 kvadratmeter, fordelt på 3 plan, inklusive kjeller. Tomta er på 2,1 mål.

Avsides beliggenhet har trolig bidratt til den labre interesse for hytta. Luksushytter på denne størrelsen ligger ofte i mer sentrale hytteområder som Geilo, Hafjell, Hemsedal eller Trysil. Pengefolket vil gjerne bo sentralt, med grei tilgang til skisentre og andre fasiliteter. Elsker du skogens ro, med muligheter for turer, jakt og fiske, er du gjerne ikke så opptatt av å bygge stort og luksuriøst - enda om du skulle ha pengene.

Kresne kunder

Ser vi på hytter av tilsvarende størrelse, er prisene i en helt annen liga. På Hafjell har Poppe & Co en stor luksushytte i Lunnstaden til salgs for 25 millioner. Den har riktignok ligget lenge, noe som indikerer at prisen er i høyeste laget.

På Geilo har den dyreste hytta for tiden en prislapp på 19 millioner. Her får du 540 kvadratmeter boareal, all tenkelig luksus, og selvfølgelig ski inn/ski ut.

Bjørn Teksnes er et relativt ubeskrevet blad. Det gjør ham ikke desto mindre eksentrisk. Han kan blant annet smykke seg med en lord-tittel, og kaller seg Lord Colehurst. Sammen med kona Maria har han Colehur0st Manor i England.

- Det var en drøm

– Jeg har drømt om å finne et slikt sted i skogen, fjernt fra folk, med bare lyden av en bekk, og med fuglesang, og en og annen elg. Et sted hvor jeg kan gå alene med hundene i skogen, møte troll og ånder – for jeg tror på dem, og finne ro til å skrive halvsanne fortellinger og bøkene om mitt liv, sa Teksnes til avisa Østlendingen i 2002.

«Teksnes ble multimillionær gjennom eiendomsinvesteringer i England på 80- og 90-tallet. Blant annet kjøpte han i 1986 den falleferdige herregården Old Colehurst Manor for bare 220.000 kroner, pusset herregården opp for 15 millioner i løpet av sju år, og fikk tittelen Lord og Lady of the Manor, respekt og andre privilegier på kjøpet», skrev Østlendingen 21. januar i år.

Ifølge BBC har Teksnes gått på en smell i eiendomsmarkedet som følge av finanskrisen, og trenger å selge unna eller leie ut eiendommer for å skaffe egenkapital og penger til daglige utgifter.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken