NA24.no

Kursen i taket etter sparken

Foto: Fotograf: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Investorene jublet etter at den omstridte lederen av Eddas morselskap, David Montgomery, ble presset ut.

Sjefen for Mecom Group, David Montgomery, må trekke seg, etter at aksjonærene har presset på for en endring. Den omstridte sjefen vil imidlertid sitte i lederstillingen frem til januar.

Nyheten om avgangen fikk Mecom-aksjen til å gå rett i taket. Rett etter at nyheten ble kjent steg aksjekursen 10 prosent, mens det etter en times tid var en oppgang på 5,1 prosent til 226 pence.

I en uttalelse fra styret i mecom heter det at avgangen er planlagt, og skjer i full tillit til David Montgomery. Mecom kjøpte i sin tid Orkla Media fra Stein Erik Hagens Orkla i sin tid, og omdøpte den norske organisasjonen til Edda Media. Etter dette har britene fått kritikk for å tappe de norske selskapene for penger, for å redde Montgomerys hasardiøse oppkjøpsraid av aviser.

Ble presset
Det er likevel liten tvil om at Montgomery ble presset ut. I lengre tid har selskapet slitt med håndteringen av sin store gjeldsside. Samtidig har annonseinntektene til selskapet falt kraftig.

Mecom eier virksomheter i flere europeiske land, som Danmark, Holland og Polen.

Leter etter avløser
I pressemeldingen fra Mecom heter det at selskapet nå vil sett i gang prosessen med å finne en ny leder til selskapet. Montgomery har den siste tiden ferdigstilt en større kuttkampanje, og selskapet prioriterer fremover økt satsing på onlineaktiviteter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere