NA24.no

Kursen opp etter Reiten-avgang

Sist oppdatert:
Aksjemarkedet er mer opptatt av oljeprisen enn styrelederens dramatiske avgang.

Handelen på New York-børsen ga en indikasjon allerede torsdag kveld. Dette ble også bekreftet på Oslo Børs i morgentimene fredag. Aksjemarkedet reagerer nemlig lite på at Eivind Reiten trekker seg som styreleder i StatoilHydro. Oljeprisen er altfor sterk.

NA24 - din næringslivsavis

StatoilHydro-aksjen er sekundærnotert på New York-børsen, men hadde ikke hatt store kursutslag torsdag. Like etter at Reitens avgang ble kjent, falt aksjen noe under onsdagens sluttkurs, men har hentet seg mesterlig inn igjen. Heller ikke på Oslo Børs var det noe Reiten-ras.

Etter noen minutters handel var StatoilHydro-aksjen opp 0,9 prosent til 175,50 kroner på Oslo Børs. Dermed la StaoilHydro-aksjen på seg 1,7 milliarder kroner i verdi.

Det er den sterke oljeprisen som hovedsakelig styrer StatoilHydro-kursen. I den amerikanske handelen torsdag snek USA-oljeprisen seg godt over 81 dollar fatet. Onsdagens rapport som viste at bensinlagrene fikk et uventet trekk har fått bensinkontraktene på råvarebørsen i New York til å bevege seg oppover. I morgentimene fredag var imidlertid prisen på nordsjøolje noe tilbake, og ble handlet til 78,65 dollar, noe som var en nedgang på 0,41 prosent.

- Det er mye nervøsitet om et stramt produktmarked, sier Michael Lynch ved Strategic Energy & Economic Research til Bloomberg News som forklaring på den høye oljeprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere