Kurshopp etter boretreff

Foto: SCANPIX

Det er gjort et gassfunn på dansk sokkel hvor Noreco og PA Resources er medeiere.

15.04.09 14:51

Det er operatøren Maersk Oil & Gas som har gjort et funn av gass i Gita-prospektet på danske sokkel. Begge de to Oslo-noterte oljeselskapene Norwegian Energy Company ASA og PA Resources Ab er medeiere i lisensene hvor funnet er gjort.

NA24 - din næringslivsavis

- Boreresultatene fra Gita er svært lovende og av stor betydning for Noreco. Vi har gjort et funn i Norecos hovedmål for brønnen, og resultatene bekrefter vårt syn på at dette kan være et stort gassfunn med potensial til å øke Norecos reserver og betingede ressurser betydelig, sier adm. direktør Scott Kerr i Noreco i en kommentar.

Noreco har en eierandel på 12 prosent i brønnene, mens PA Resoruces sitter med eierandeler på 26,8 prosent. Maersk Oil & Gas er operatør med 31,2 prosent. De øvrige eierne i lisensen som dekkes av funnet er Dong, Nordsøfondene og Danoil AS.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Vi skal nå analysere resultatene for å estimere størrelsen på funnet og det fulle potensialet for ressursgrunnlaget i Gita, Maja og Amalie samt planlegge det videre arbeidet, sier Kerr.

Gitaprospektet ligger i lisensene 9/95 Maja og 9/06 Gita. Hensikten med brønnen var å påvise hydrokarboner i reservoarbergarter av øvre til midtre del av jura.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp av 5162 meter under havenivå med den oppjekkbare riggen Ensco 101. Brønnen fant hydrokarboner i midtre del av jura reservoarbergaarter.

Noreco har også en 30 prosent eierandel i det nærliggende Amalie midtre jura gass og kondensatfunnet. i den tilstøtende lisensen Amalie.

Aksjekursen i Noreco stiger 19,17 prosent til 14,30 kroner på funnet. PA Resources blir sendt opp 12,34 prosent til 17,30 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.