*Nettavisen* Økonomi.

Kursløft etter anbefaling

Subsea, RCL og Aker Drilling er blant ukens anbefalte aksjer, og mandag stiger aksjene langt mer enn Oslo Børs.

20.03.06 12:14

Subsea og Aker Drilling er nye på meglerhuset Terras anbefalte aksjeportefølje.

Anbefalingen på Subsea er kanskje en medvirkende årsak til at aksjen mandag formiddag er blant de absolutt vinnerne på Oslo Børs. Subsea er opp med hele 5,43 prosent.

Aker Drilling stiger med 2,91 prosent.

Subsea og Aker kommer inn i steden for Tomra og Scorpion Offshore i Terras portefølje. Å ta ut Tomra synes i alle fall som et smart trekk mandag, ettersom aksjen faller med hele en prosent.

Etter rokkeringene denne uken består Terras portefølje av TGS, Aker, Sea Drill, Songa, Cermaq, Fast, Birdstep, Aker Drilling, Sinvest og Subsea.

Hos Terras konkurrent DnBNor Markets har man også valgt å satse på Fast og Cermaq. I tillegg består porteføljen av Expert, Norwegian, Schibsted og RCL.

Sistnevnte er ny denne uken.

- Cruise markedet har vært veldig bra i lang tid. Tilbudsveksten er liten samtidig som etterspørselen har vokst. Dette har ført til betydelig høyere priser for et cruise. Vi forventer at denne utviklingen fortsetter ettersom tilbudsveksten i 2006 også er lav. RCCL og Carnival sine kvartalstall støttet dette synet, skriver DnBNor i en rapport mandag morgen.

Også RCL-aksjen får seg et løft etter å ha blitt tatt inn i en portefølje. Aksjen er klokken 11.40 mandag formiddag opp med 1,26 prosent.

DnBNor Markets velger å ta ut tre selskaper fra sin portefølje denne uken. Alle selskapene er oljerelaterte. Statoil tas ut sammen med Fred. Olsen Energy. Det samme gjør også SeaDrill, som altså har fått fornyet tillit hos Terra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag