NA24.no

Kursvinner etter godkjenning

EU har godkjent Navamedics produkt og det setter markedet pris på.

Navamedic kan melde at EU-Kommisjonen har gitt en endelig godkjenning produktet Glucomed/Flexove til behandling av slitasjegikt.

NA24 - din næringslivsavis

EU-Kommisjonen følger dermed EUs komité for godkjennelse av legemidler, CHMP. I september anbefalte komiteen at produktet skulle godkjennes i alle de 25 EU/EØS-land som har vært omfattet av prosessen.

- Dette er en stor dag for Navamedic. Vi er glade for å se at vårt produkt har fått denne EU-godkjenningen, som er den siste viktige milepælen på EU-nivå. Vi ser frem til å introdusere Glucomed/Flexove i nye markeder, og tror vårt sikre og effektive produkt vil tiltrekke seg sterk interesse blant leger og i den sterkt voksende gruppen pasienter som lider av slitasjegikt, sier konsernsjef Øyvind Brekke i Navamedic ASA

Det neste for Navamedic er å få på plass markedsføringstillatelser i det enkelte land.

- Dette omfatter en godkjenning av pakningene, pakningsvedleggene etc på de lokale språk. I henhold til EU sine tidslinjer bør Navamedic motta markedsføringstillatelsene i løpet av første kvartal 2007, og selskapet forbereder produktlanseringer i flere nye markeder fra andre kvartal 2007. Selskapet og partnerne jobber også med å sikre refusjon for Glucomed/Flexove i de markeder dette er nødvendig før lansering, skriver Navamedic i en kommentar.

Aksjekursen stiger 14,54 prosent til 26 kroner. Følg Navamedic her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere