*Nettavisen* Økonomi.

Kurt kuttet i millionlønn

KUTTET LØNNEN: Men musiker Kurt Nilsen har god grunn til smile over regnskapet for 2014. Foto: Gitte Johannessen (NTB Tema)

Og leverte regnskapet for sent, men han har god grunn til å smile over omsetningen.

09.10.15 13:07

2014 ble et rekordår for Kurt Nilsen. Det viser årsregnskapet for Lord Records. Aldri før har musikeren dratt inn mer penger.

Omsetningen økte fra 5,7 millioner kroner i 2013 til 6,5 millioner kroner for selskapet i 2014.

Tross økte inntekter valgte bergenseren å kutte egen lønn med over en tredjedel. Fra 3,9 millioner kroner til 2,7 millioner viser regnskapet.

Regnskapet for selskapet er levert etter utløpet av lovens frist. Det kan bety gebyr for artisten, men det har han nok råd til å betale.

Etter at alle regninger er betalt sitter daglig leder og styreleder Kurt Nilsen igjen med nesten to millioner kroner. Det er godt og vel en dobling sammenlignet med 2013.

Selskapet er oppført med en gjeld på 5,7 millioner kroner, av dette er det tatt sikkerhet i den gitarhytta til Kurt Nilsen med 6,1 millioner kroner.

Les mer: Selger gitarhytten til seg selv

Kurt Nilsen vant den norske versjonen av «Idol» i finalen på Chateau Neuf som ble sendt på TV 2 i mai 2003. Singelen «She's So High» gikk rett opp på førsteplass på VG-listen topp 20 og var den mestselgende singelen i Norge gjennom tidene.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra Kurt Nilsen eller hans manager, Halvor Marstrander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag