NA24.no

Kutter drivstoffavgiften

Oljeprisens svalestup den siste tiden kan føre til at Norwegian fjerner billettillegget allerede neste uke.

Finansavisen melder om at flyselskapet kan fjerne avgiften på noen av rutene, gitt at oljeprisen holder seg lav.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi ser på dette akkurat nå. Hvis oljeprisen holder seg på rundt 70 dollar, så begynner vi å kutte i drivstoffavgiften neste uke, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til Finansavisen.

Halvering av oljeprisen
Det omstridte tillegget ble innført i mai i år etter at oljeprisene tikket oppover. 11. juli var toppnotering for nordsjøoljen med en pris på over 147 dollar fatet. Siden den gang har oljeprisen mer enn halvert seg og koster nå 68,57 dollar. Fallet i oljeprisen fører nå til at Norwegian kan fjerne drivstoffavgiften.

- Først vil vi ta bort avgiften på enkelte korte ruter, i første rekke innenlands. På andre ruter vil vi kutte deler av tillegget, mens det blir liggende på de lengste rutene en stund til, sier Kjos.

Valutagevinst på 324 millioner kroner
I tillegg til å kutte drivstofftillegget har Norwegian, ifølge Dagens Næringsliv, sikret en valutagevinst på 324 millioner kroner.

I august 2007 inngikk flyselskapet en avtale med Boeing om å kjøpe 42 nye flymaskiner. På samme tidspunkt inngikk Norwegian en kontrakt som sikret dem mot valutarisikoen på 39 prosent av kjøpesummen. Fredag solgte selskapet denne «hedging»-kontrakten.

- Og nå har vi tatt ut en valutagevinst på 324 millioner kroner etter at vi har sittet med en dollarbeholdning en stund, forteller Bjørn Kjos Dagens Næringsliv.

- Vi har fulgt med på utviklingen og fant ut at det ikke er så galt å ta en gevinst nå, sier Kjos.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere