*Nettavisen* Økonomi.

Kutter Fredriksens hjertebarn i to

Analytiker mener det er på tide å innse fakta.

22.05.09 10:03

Tankrederiet Frontline er en av de store taperne på Oslo Børs fredag morgen. Aksjen stuper nærmere ti prosent til 138,50 kroner.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Analytiker Anders R. Karlsen i Nordea mener det er på tide å innse fakta. I en analyseoppdatering skriver han at markedet er svakt og vil forbli det en stund fremover.

Dårligere spotmarked
I neste uke legger Frontline frem sitt resultat etter første kvartal, og Karlsen mener at tallene vil bli ok. Han begrunner dette på bakgrunn av Ship Finance sin førstekvartalsrapport.

- Så langt i andre kvartal har spotratene stupt og vil trolig forbli i doldrums en stund fremover, skriver Karlsen i analysen.

Nordea har en salgsanbefaling på Nordea og har et kursmål på 10,5 dollar. I norske kroner er derimot kursmålet senket til 68 kroner fra 71 kroner på grunn av valutaendringer. De gjør ingen endringer i egne forventninger til rateestimatene.

Dermed er kursmålet omtrent halvparten av hva aksjekursen står i fredag morgen.

- Spotmarkedet gjør det for tiden enda dårligere enn vi hadde forventet. Likevel tror vi Frontline har økt utleieandelen i det siste på grunn av etterspørselen etter lagring av råolje noe som trolig vil dra opp resultatene noe, heter det i analysen.

Null utbytte
Frontline har de siste årene vært en utbyttemaskin for John Fredriksen og de øvrige aksjonærene. Det omfattende nybyggingsprogrammet kan sette en stopper for det. Karlsen i Nordea tror de store investeringsforpliktelsene og nybyggingsprogrammet vil redusere utsiktene for utbytte til null de kommende årene. Fraktratene tror han vil holde seg svake ut 2009, og kanskje lenger. Det vil slå negativt ut på kontantstrømmen til Frontline.

Analytikeren tror også tankrederiet vil ta avsetninger på 27,4 millioner dollar knyttet til et tap på aksjene i rederiet OSG i første kvartal.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.