NA24.no

Kutter Hydro-rating

Sist oppdatert:
Kredittratingbyrået Moody's ser mørkt på fremtidsutsiktene til Norsk Hydro og kutter anbefalingen.

Moody's nedjusterte onsdag kredittratingen til Norsk Hydro, skriver kredittratingbyrået i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

Ratingen kuttes fra Baa1 til Baa2, og Moody's skriver samtidig at fremtidsutsiktene er negative.

- Nedjusteringen reflekterer Moody's svekkede forventninger om at den hurtige nedturen ikke ser ut til å snu med det første, skriver Moody's.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ratingbyrået forventer at krisen vil fortsette å svekke Norsk Hydros driftsresultat og finansielle resultater i en så stor utstrekning at den generelle risikoeprofilen ikke lenger samsvarer med den gamle ratingen.

- Vi tror de vanskelige forholdene som er reflektert i den svake etterspørselen og de lavere prisene vil tynge Norsk Hydros lønnsomhet og kontantstrøm på nær og mellomlang sikt, skriver Moody's.

I tillegg skriver kredittratingbyrået at målet om å nedskalere til en viss grad vil motveies av forpliktelsene knyttet til å sluttføre Qatulum-prosjektet. Samtidig er Moody's fornøyd med tiltakene Hydro allerede har gjort, og påpeker at selskapet har store kontantreserver å tære på.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere