NA24.no

Kutter i oljeprisestimatet

Sist oppdatert:
Analytikerne i Norges største bank ser risiko for lavere oljepris.

DnB Nor Markets har sett nærmere på den europeiske oljesektoren, og har også nedjustert sine anslag for oljeprisen.

NA24 - din næringslivsavis

For fjerde kvartal ser de at oljeprisen vil ligge rundt 63 dollar per fat. Det er en justering ned fra 70 dollar per fat. For neste år tror de på en oljepris som ligger rundt 70 dollar per fat.

Det er i tråd med bankens tidligere anslag. Tirsdag ettermiddag ligger oljeprisen på rundt 68 dollar per fat.

- Blant de større selskapene mener vi BP, StatoilHydro og RD Shell har de mest attraktive aksjene, mens vi blant de mindre aktørene på Oslo Børs foretrekker Det norske og Questerre, skriver meglerhuset i sin morgenrapport.

Analytikerne har satt kjøpsanbefalinger på alle de fem selskapene. Kursmålet for StatoilHydro er på 155 kroner, mens de for de to mindre selskapene på Oslo Børs har gjort endringer i kursmålet.

Når det gjelder Questerre er kursmålet blitt jekket opp til 24 kroner fra 19 kroner, mens kursmålet for Det norske er blitt tatt ned til 71 kroner fra 46 kroner.

- De to mindre selskapene har etter vårt syn en god støtte i underliggende verdi kombinert med potensielle kurstriggere i tiden fremover, heter det i rapporten.

For BP og Shell er kursmålene på henholdsvis 610 britiske pence og 1.880 britiske pence per aksje.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere