*Nettavisen* Økonomi.

Kutter i vekstprognose

Det internasjonale pengefondet ser bedring i verdensøkonomien fra første halvår 2010.

20.04.09 10:24

Det går frem av et intervju som direktøren for det internasjonale pengefondet (IMF) har gjort med tyske Handelsblatt mandag. Direktøren Dominique Strauss-Kahn skal legge frem rapporten onsdag denne uken.

NA24 - din næringslivsavis

Samtidig siterer den sørkoreanske avisen Muhwa Ilbo i dag en kilde som skal være kjent med rapporten, på at IMF kutter sitt vekstanslag for verdensøkonomien fra 3 prosent til mellom 1,7-1,9 prosent for 2010. Det melder Dow Jones Newswires mandag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ifølge intervjuet med Handelsblatt forventer IMF at verdensøkonomien skal vise bedring fra første halvår neste år, fondets analytikere kommer til å senke prognose i den kommende rapporten sammenlignet med forrige prognose. Blant annet sier Strauss-Kahn at den negative veksten vil bli større i 2009 enn fallet på 0,5-1,0 prosent IMF tidligere har estimert.

IMF-sjefen er bekymret for at verdensøkonomien skal få deflasjonsproblemer, og mener risikoen for inflasjon er null på kort sikt.

- Faren for inflasjon om to til tre år er mye mindre enn risikoen for negativ vekst i dag, sier Strauss-Kahn til avisen.

Samtidig sier han at det vil være feil å ikke anta at stimuleringspakkene vil påvirke inflasjonene, og pekte behovet for en utgangsstrategi som bringer det offentlige forbruket tilbake til et normalnivå.

Strauss-Kahn mener at arbeidet med å rense bankenes låneporteføljer og balanser går for tregt.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.