NA24.no

Kutter kraftig i solcellesalg

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Canadian Solar senker guidingen kraftig for året, men ser betydelig vekst i volumene i andre kvartal.

Det går frem av rapporten det kinesiskcanadiske solcellekonsernet har lagt frem for første kvartal 2009. Canadian Solar Inc har som ventet rapportert et underskudd for første kvartal etter et fall i driftsinntektene på 71 prosent sammenlignet med samme periode.

NA24 - din næringslivsavis

Trenden er imidlertid stigende, og selskapet merket et økende salg måned for måned gjennom første kvartal, en trend de ser fortsetter utover mot høsten. Prisene er fortsatt presset, men selskapet har tatt igjen en del av dette gjennom reforhandlinger med sine leverandører av wafere og andre innsatsvarer.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Guider kraftig ned
- Vi forventer at våre leveringsvolumer i andre kvartal vil være betydelig høyere en i første kvarta, en refleksjon av solcelleinstallasjonsnivåene verden og økt etterspørsel etter våre høykvalitets- og kostnadskonkurransedyktige solcelleprodukter, skriver selskapet.

Canadian Solar sier at de nå forventer å selge solceller med en samlet kapasitet på 200 til 220 MW. Det er en rkaftig nedjustering fra guidingen i mars som lød på 300-350 MW og en omsetning på 600 til 800 millioner dollar i 2009.

Bedre enn fryktet
Canadian Solar produserer og selger ferdige solcelle paneler til verdensmarkedet. Driftsinntektene i første kvartal endte på 49,5 millioner canadiske dollar og ga et nettounderskudd på 4,8 millioner dollar, eller 13 cent per aksje.

Det var av analytikerne ventet en omsetning på 54 millioner dollar og et underskudd på 25 cent per aksje. I samme periode i fjor endte resultatet på 18,6 millioner canadiske dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere