Kutter papirproduksjon etter nye tap

AbitibiBowater kutter nå mer i avispapirproduksjonen etter nye store underskudd.

Det nordamerikanske papirkonsernet AbitibiBowater fortsetter å drive med store underskudd mens snuoperasjonen for det fusjonerte konsernet fortsetter å rulle.

NA24 - din næringslivsavis

I forbindelse med de svake resultatene melder AbitibiBowater at de vil gjennomføre nye kutt i produksjonen av avispapir.

- Basert på kundetilbakemelding forventer vi ytterligere fall nordamerikansk avispapirforbruk. I lys denne utviklingen planlegger vi å reduserer kapasiteten i 2009 ved å ta 50.000 tonn med nedetid månedlig, sier konsernsjef David J. Patterson i AbitibiBowater i en kommentar.

Amerikanske aviser har i forbindelse med tredje kvartalsrapportering meldt om fallende annonsering, noe som vil føre til lavere avispapirforbruk fremover.

Abitibis avispapirdivisjon genererte et resultat på 28 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 1 million i foregående kvartal. Driftsresultatet før avskrivninger steg fra 81 til 110 millioner dollar fra andre til tredje kvartal. Samtidig økte den gjennomsnittlig oppnådde prisen med 46 dollar per tonn, mens kostnadene per tonn steg med 24 tonn.

Konsernet som helhet fikk et underskudd på 302 millioner dollar i tredje kvartal etter driftsinntekter på 1,7 milliarder dollar. Av underskuddet var 154 millioner dollar relatert til fabrikknedleggelser og nedskrivninger, men 65 millioner skyldes skatteendringer. Justert for engangsposter var nettoresultatet på minus 104 millioner dollar.

- Selv om markedet og økonomien forble meget utfordrende, fortsatte vi å fremdriften i tredje kvartal, spesielt med hensyn på prisingen av våre papirkvaliteter, sier konsernsjefen i e kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.