NA24.no

Kutter renten igjen

Foto: Yvonne Ringnes Nilsen (Klikk.no)
For femte gang på tre måneder kutter Kina renten.

Den kinesiske eksporten har fått merke nedgangen i verdensøkonomien. Nå tar styresmaktene rentevåpenet frem atter en gang for å dempe virkningene på verdens fjerde største økonomi.

NA24 –din næringslivsavis

Renten for ettårige lån faller med 0,27 prosentpoeng til 5,31 prosent og deponeringsrenten faller tilsvarende til 2,25 prosent fra tirsdag. Det melder Peoples Bank of China mandag. Det ble også redusert i hvor mye utlånere måtte sette av sine som reserver for hvert utlån de foretar.

Eksporten fra lina falt for første gang på syv år forrige måned, og dette påvirket likeledes importen. Også industriproduksjonen har falt i kjølvannet av den svakere veksten. De kinesiske myndighetene har varslet en krisepakke på 4 billioner yuan eller 584 milliarder dollar fra andre kvartal neste år.

Det er nå ventet at sentralbanken vil fortsette å kutte renten så lenge den økonomiske veksten avtar. Men på trass av dette er det ventet at veksten vil være på 5 prosent i første halvdel av neste år. Dette kan høres bra ut, men i 2007 var veksten på 11,9 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere