NA24.no

Kutter Statoils andel i Nigeria-felt


Statoil har fått redusert andelen i Agbami-feltet i Nigeria. Her toppsjef Eldar Sætre. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Statoil har fått redusert andelen i Agbami-feltet i Nigeria. Her toppsjef Eldar Sætre. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Tore Meek (NTB scanpix)
Ekspertavgjørelse kan koste Statoil milliarder.

Statoil har mottatt en ekspertavgjørelse med beregning av eierandeler i  Agbami-feltet i Nigeria, som går i oljeselskapets disfavør.

Det vil medføre en reduksjon på 5,17 prosent av Statoils eierandel i feltet, fra 20,21 prosent til 15,04 prosent, opplyser Statoil i en melding.

Tidligere har Statoil anlagt voldgiftssak for å tilsidesette en tidligere fase av ekspertens avgjørelse, men voldgiftsretten har i en beslutning Statoil mottok 4. november avslått å tilsidesette ekspertens avgjørelse i den tidlige fasen.

Hittil har Statoil tatt en avsetning på 7,5 milliarder kroner, men hvis ekspertens avgjørelse gjennomføres må Statoil kompensere andre andelseiere på Agbami med omkring 1,6 milliarder kroner, i tillegg til avsetningen.

Statoil vurderer nå ekspertens avgjørelse og dommen fra voldgiftsretten.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere