*Nettavisen* Økonomi.

Kværner-jubel på Oslo Børs

KONTRAKTSJUBEL: Til topps i tidlig handel på børsen sendes det Kjell Inge Røkke -tilknyttede verftkonsernet Kværner, etter å ha vunnet en milliardkontrakt på Johan Sverdup.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

Børsen rett ned sammen med oljeprisen.

08.10.15 09:29

Oslo Børs slår følge med oljeprisen i børsåpningen torsdag.

Hovedindeksen er ned 1,14 prosent til 615,16 poeng, tynget av blant annet fallende oljeaksjer.

I oljemarkedet snur nordsjøoljeprisen ned etter flere dagers oppgang. Siden i går ettermiddag er oljeprisen ned halvannen dollar til 51,4 dollar per fat.

Svekkelsen i oljeprisen kom etter at ukentlig statistikk viste økte amerikanske oljelagre.

Blant tungvekterne faller både Statoil og DNB mer enn to prosent.

Til topps i tidlig handel sendes det Kjell Inge Røkke -tilknyttede verftkonsernet Kværner, med en oppgang på 8,7 prosent.

Oppgangen kommer etter at Kværner er tildelt en ny Johan sverdrup-kontrakt.

Bekrefter miliardkontrakt
Før børs bekrefter Statoil at Kværner får en av to nye kontrakter for levering av stålunderstell til Johan Sverdrup-feltet.

Kontrakten til Kværner omfatter ingeniørtjenester, fabrikasjon og bygging av stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup, og har en verdi på rundt 1 milliard kroner.

Stålunderstellet veier 17.700 tonn og skal bygges ved verftet i Verdal og installeres på Johan Sverdrup-feltet sommeren 2018.

- Dette er den tredje leveransen som kommer ut av rammeavtalen mellom Statoil og Kværner på stålunderstell. Dette betyr at Kværner skal levere 3 av 4 stålunderstell til første utbyggingstrinn av Johan Sverdrup, sier prosjektdirektør Kjetel Digre i en pressemelding.

Dagens tall
På makrosiden kommer Bank of Englands rentebeslutning, hvor det ventes fortsatt uendret styringsrente. Fra USA kommer rentemøtereferat fra Federal Reserve og ukentlig statistikk over antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd.

Etter stengetid på USA-børsene slipper aluminiumsprodusenten og Hydro-konkurrenten Alcoa resultater for tredje kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag