NA24.no

Kverneland øker tempo

Sist oppdatert:
Salget av landbruksutstyr øker, men Kverneland må skru opp prisene.

Kverneland kan visse til ny økning i salget gjennom første kvartal, men i likhet med de fleste produksjonsbedrifter merkes presset fra økt priser på råvarer og kostnadsfaktorer.

NA24 - din næringslivsavis

Styret har imidlertid satt i verk tiltak og ser bedring utover året.

Marginpress
Landbruksutstyrsprodusenten Kverneland Group økte omsetning i første kvartal til 159,1 millioner euro, fra 128,8 millioner i samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet økte samtidig fra 12,1 millioner euro i fjor til 14 millioner euro i årets tre første måneder. Driftsmarginen har samtidig falt fra 9,4 prosent til 8,8 prosent. Ifølge rapporten er presset fra økende råvarekostnader og innsatsfaktorer høyt, og dette sammen med en endring i salgsmiksen dro ned marginene.

Marginene ble ifølge styret svakere enn forventet. Det er nå tatt grep for å flytte kostnadsøkningen over på kundene gjennom prisøkning i andre kvartal. Full effekt av disse prisøkningene er først ventet i tredje kvartal.

Økning
Styret i Kverneland ser tross marginutviklingen positivt på utviklingen utover året, og forventer økt lønnsomhet sammenlignet med fjoråret.

- Det sterke markedet for landbruksmaskiner fortsatte i første kvartal og utsiktene holder seg positive, skriver styret.

Ordreboken viser også en positiv utvikling, og lå ved utgangen av kvartalet på 188,8 millioner euro, som er 48 prosent høyere enn på samme tidspunkt i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere