Kvinne (35) svever mellom liv og død

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Tilstanden er kritisk for en kvinne som ble brakt til Ullevål eller godstogulykken.

24.03.10 21:20

Tre personer mistet livet da godsvognene braste inn på Sjursøya i om lag 100 km/t onsdag. Mye tyder på at ingen i havnen var advart om toget.

Samtidig er tre personer hardt skadet:

Tilstanden til en kvinne på rundt 35 år ble betegnet som kritisk klokken 17.00 onsdag. Klokken 21.11 ble kvinnens tilstand betegnet som ustabil, melder Ullevål universitetssykehus onsdag kveld.

Kvinnen skal ha fått skader i hode, ansikt og mage, samt bruddskader. Skadene betegnes som alvorlige, og kvinnen skal være operert.

Les også:- Vognene kom i vill fart

To menn skadet
En mann på rundt 40 år er også innlagt ved sykehuset etter godstogulykken. Han skal være skadet i brystet og ha bruddskader. Mannens tilstand er stabil, og han skal være til observasjon.

En mann på rundt 65 år er også innlagt på Ullevål. Han har fått hodeskader, og skal være operert. Tilstanden betegnes som stabil.

Les også:Tre omkom i togulykke

Katastrofealarm
Det ble slått full katastrofealarm klokken 13.25 onsdag, etter at 16 godsvogner satte seg i bevegelse på Alanbru og startet en ukontrollert ferd ned mot industriområdet på Sjursøya i Oslo.

Det er ikke klart om vognene på Alanabru var koblet til tog.

Sikkert er det at ingen klarte å stoppe toget før det var for sent.

En togleder forsøkte å spore av vognene ved Loenga like nord for Sjursøya , men uten å lykkes.

- I vill fart
Øyenvitne til den tragiske ulykken på Sjursøya, Morten Schrøder, jobbet ved rampe 75 da han hørte et voldsomt bråk og så de tomme lastevognene komme rasende nedover.

- De kom i vill fart nedover. Jeg har hørt at de hadde en hastighet på over 100 km/t, forteller Schrøder til Nettavisens reporter på stedet.

- Den siste vognen hang i luften etter de andre vognene, var ikke en gang i berøring med skinnene, forteller øyenvitnet.

Rett utenfor hvor Schrøder jobber, går vognene vanligvis i en jevn tralt.

Vannet siste stopp
Han forteller om en lastebil som krysset toglinjene og klarte å svinge, slik at han bare ble truffet i siden på lastebilen av de rasende godsvognene.

- Jeg løp bort og hjalp sjåføren, som ble skadet i armen, forteller Schrøder.

Etter at godsvognene hadde truffet traileren, dundret de tvers gjennom terminalen og traff en ny trailer - og havnet i vannet.

Det er spredd rester over et 100 meter stort område, fra huset som er rast sammen og ut i vannet.

Les også:- Tankene går til de som er berørt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.