*Nettavisen* Økonomi.

Kvinne avslørt da hun bød på eget hus

Foto: Foto: Scanpix (SCANPIX Scanpix)

Budrunden var ren svindel.

05.10.12 14:18

Nettavisen NA24 har den siste uken satt fokus på eiendomsmeglerbransjens arbeidsmetoder.

I et anonymt intervju forteller «Sofie» at hun var vitne til både løgn, skitne triks, takstjuks og ren svindel under budrunder.

Les mer her:

Det kan imidlertid også være risikabelt å kjøpe bolig uten eiendomsmegler.

Må i fengsel
Fredag ble en 45 år gammel tidligere ustraffet kvinne dømt til 90 dagers fengsel for grovt bedrageri i Sunnhordland tingrett, skriver Haugesunds Avis.

Kvinnen solgte huset sitt med adresse Føyno 69 i Sunnhordland privat.

En eiendomsmegler i Stord hjalp til med selve kontraktsinngåelsen, men den dømte kvinnen var ansvarlig for budrunden.

To fiktive bud
Huset ble til slutt solgt for 3,1 millioner kroner etter at kvinnen la inn to fiktive bud på 2,85 millioner og 3,05 millioner kroner.

I rettens vurdering kommer det frem at prisen kvinnen forlangte var uklar, det samme var det også når det gjaldt antallet bud.

«Boligen ble lagt ut for salg på Finn.no - uten bruk av eiendomsmegler. Det er uklart hvilken prisantydning som ble angitt for eiendommen. Kopi av et prospekt angir prisantydning på 3.250.000 kroner, mens en kopi av annonsen viser prisantydning på 2.890.000 kroner, da nettannonsen ble gjort inaktiv i september 2010. Det er videre uklart hvor mange bud som kom inn i løpet av sommeren 2010, før de fornærmede kom på banen. Med sikkerhet kjenner en kun til et bud på 2.800.000 kroner, som ble avgitt i begynnelsen av august 2010. Dette budet ble ikke akseptert av tiltalte og hennes ektefelle. Tiltalte førte liste over interessenter og ba ellers om at budskjema ble benyttet», står det blant annet i dommen.

Mest lest på Nettavisen nå:

Nå må kvinnen betale 270.000 kroner i erstatning til huskjøperne.

Påtalemyndigheten og domstolen mener at dommen er historisk i Norge siden det ikke har vært tilsvarende saken i retten tidligere.

Kvinnen erkjente ikke straffeskyld i saken. Påtalemyndighetene la ned påstand om fem måneder fengsel og et erstatningskrav på 320.000 kroner. Forsvarer la ned påstand om at klienten skulle frikjennes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag