*Nettavisen* Økonomi.

Kvinne kan bli Shell-sjef

En kvinne er blant favorittene når oljegiganten får ny toppsjef om to år.

Oljeselskapet Royal Dutch Shell skal få ny toppsjef når nederlenderen Jeroen van der Vaar trer tilbake i 2009. Allerede nå er spekulasjonene i gang om hvem som skal overta.

NA24 – din næringslivsavis.

Financial Times skriver at lederen av selskapets gassdivisjon, Linda Cook, skal være en av de interne favorittene. Dermed kan selskapet få sin første kvinnelige toppsjef noensinne.

Selskapets styreformann, den tidligere Nokia-toppsjefen Jorma Ollila, sier til avisen at det er foretrukket å rekruttere toppsjefer innenfra.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Selskapets DNA, når det er sterkt, nyter alltid fordeler når man har en toppsjef som er «fødd opp innenfra». I en eventuell krisesituasjon, hvor man behøver å endre selskapskulturen og det er noe feil med selskapets DNA, vil det være typisk å se utenfor husets fire vegger. Men i Shell er det ikke noen slik situasjon, sier Ollila til avisen.

Ollila forteller videre at styret i selskapet er meget fornøyd med dagens toppleder og meget komfortable med å gi Jeroen Van Der Veer ett år ekstra til i sjefsstolen.

Ollilla forventer å begynne rekrutteringsprosessen neste år, med en avgjørelse i 2009.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.