NA24.no

Kvinnen Ched Evans skal ha voldtatt skal også ha blitt misbrukt på twitter etter hendelsen.
Kvinnen Ched Evans skal ha voldtatt skal også ha blitt misbrukt på twitter etter hendelsen. Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/Scanpix

Kvinne voldtatt av fotballspiller - navngitt på Twitter

Sist oppdatert:
Voldtektsofre vil oppgradere loven.

Politiet i Storbritania har startet etterforskning etter at en kvinne, som ble voldtatt av fotballspilleren Ched Evans, ble navngitt på Twitter. Det melder The Huffington Post.

Den 23 år gamle Sheffield United- og Wales-spissen ble funnet skyldig i voldtekten og dømt til fem års fengsel på fredag.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Evans innrømmer å ha hatt sex med kvinnen, som da var 19 år gammel. Kvinnen sa at hun ikke husker stort fra hendelsen og påtalemyndigheten argumenterte med at hun var for beruset til å samtykke til samleie.

Ched Evans medtiltalte, Clayton McDonald, innrømmet også å ha hatt seksuell omgang med offeret, men ble funnet ikke skyldig.

Delt på Twitter
En ledende støttegruppe for voldtektsofre har sendt en klage til politiet der de argumenterer med at kommentarer lagt ut på Twitter er «dypt urovekkende».

- Vi er klar over noen kommentarer på sosiale medier og vi samler all relevant informasjon, sier en talskvinne for North Wales Police til avisen.

Voldtekt og seksuelle overgrepsofre skal sikres juridisk rett til anonymitet resten av livet, ifølge avisen.

Flere av ofrenes nærmeste frykter at de gjeldende strafferettslige regler kan være utilstrekkelig i en alder med mye bruk av sosiale medier.

Må oppgradere loven
Ofrenes nærmeste hevder de siste avsløringene kan argumentere om at loven må oppdateres, for å hindre at andre ofre blir identifisert på internett.

Straffen for lovbruddet er en maksimal bot på 5000 britiske pund.

- Det er dypt urovekkende at offeret i Evans rettssaken har blitt navngitt og misbrukt på Twitter og i andre sosiale medier, sier Holly Dustin, direktør for End Violence Against Women koalisjonen, og Rape Crisis England og Wales til avisen.

- Det har lenge vært en lov om at de som har blitt utsatt for voldtekt er anonymitet for resten av livet. De som har skrevet om kvinnen Evans skal ha voldtatt, har blitt rapportert til politiet for å begå en straffbar handling.

Vil endre praksis
- Dette reiser alvorlige spørsmål om tilstrekkeligheten av det strafferettslige systemet for å håndtere lovbrudd som skjer på nettet, vi ber om en gjennomgang av lover og praksis, sier Dustin til avisen.

- Dette må inkludere pågående offentlige kampanjer for å utfordre voldtektsmytene, arbeide med ungdom i skolene, samt tiltak for å takle seksuelt innhold på nett og i våre daglige aviser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere