*Nettavisen* Økonomi.

Kvinneborettslag må endre vedtekter

Foto: (Eiendomsmegler1/Finn.no)

Kvinnene i Theresesgate 35B må belage seg på å ta i mot mannlige beboere.

22.06.10 10:43

Likestillings- og diskrimineringsnemnda krever at Theresesgate 35B tilpasser seg loven.

LES:- Menn får ikke kjøpe her

«Kvindernes Boligselskaps vedtekter som forbeholder leilighetene i boligselskapet for kvinner, er i strid med likestillingsloven § 3. Kvindernes Boligselskap pålegges å endre vedtektene slik at de bringes i samsvar med likestillingsloven», heter det i den knappe meldingen fra Likestillings- og diskrimineringsnemnda, datert 17. juni.

SELGE HUSET? Finn megler

Dermed settes det strek for en lang strid om menns adgang til å kjøpe leilighet i bygården på Bislet i Oslo.

Allerede for syv år siden havnet saken på bordet hos likestillingsmyndighetene. Kvinneborettslaget fikk den gangen, og flere ganger siden, medhold i sitt syn. Dermed kunne de beholde de gamle vedtektene som sier at bare kvinner har adgang til å bo i Theresesgate 35B.

Først i november i fjor gjorde Likestillingsombudet retrett. Nå er saken altså endelig avgjort i «nemnda», som er klageorgan etter avgjørelser hos ombudet.

Flere ganger har leiligheter i bygården vært avertert til salgs i det åpne markedet med en diskrét opplysning i annonsen om at leiligheten er forbeholdt kvinner.

- Dette burde likestillings- og diskrimineringsombudet ha sett på. Dette må jo være brudd på norsk lov, sa NEF-leder Christian Dreyer til Nettavisen i september i fjor.

I dag selges denne leiligheten i Theresesgate 35B. I annonsen er den sedvanlige passusen lagt inn:

«Leilighetene i Theresesgate 35 B kan kun eies og beboes av enslige (ugifte) kvinner. Det kan ikke bo mer enn en person i hver leilighet. Kjærester har lov til å komme på besøk, men ikke flytte inn».

Nå må nok eiendomsmegler Christian Stenerud hos Eiendomsmegler 1 fjerne denne teksten. Så spørs det hvor lang tid det går før første mannlige beboer er på plass blant kvinnene i Kvindernes Borettslag.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag