NA24.no

(Eiendomsmegler1/Finn.no)

Kvinneborettslag må endre vedtekter

Sist oppdatert:
Kvinnene i Theresesgate 35B må belage seg på å ta i mot mannlige beboere.

Likestillings- og diskrimineringsnemnda krever at Theresesgate 35B tilpasser seg loven.

LES:- Menn får ikke kjøpe her

«Kvindernes Boligselskaps vedtekter som forbeholder leilighetene i boligselskapet for kvinner, er i strid med likestillingsloven § 3. Kvindernes Boligselskap pålegges å endre vedtektene slik at de bringes i samsvar med likestillingsloven», heter det i den knappe meldingen fra Likestillings- og diskrimineringsnemnda, datert 17. juni.

SELGE HUSET? Finn megler

Dermed settes det strek for en lang strid om menns adgang til å kjøpe leilighet i bygården på Bislet i Oslo.

Allerede for syv år siden havnet saken på bordet hos likestillingsmyndighetene. Kvinneborettslaget fikk den gangen, og flere ganger siden, medhold i sitt syn. Dermed kunne de beholde de gamle vedtektene som sier at bare kvinner har adgang til å bo i Theresesgate 35B.

Først i november i fjor gjorde Likestillingsombudet retrett. Nå er saken altså endelig avgjort i «nemnda», som er klageorgan etter avgjørelser hos ombudet.

Flere ganger har leiligheter i bygården vært avertert til salgs i det åpne markedet med en diskrét opplysning i annonsen om at leiligheten er forbeholdt kvinner.

- Dette burde likestillings- og diskrimineringsombudet ha sett på. Dette må jo være brudd på norsk lov, sa NEF-leder Christian Dreyer til Nettavisen i september i fjor.

I dag selges denne leiligheten i Theresesgate 35B. I annonsen er den sedvanlige passusen lagt inn:

«Leilighetene i Theresesgate 35 B kan kun eies og beboes av enslige (ugifte) kvinner. Det kan ikke bo mer enn en person i hver leilighet. Kjærester har lov til å komme på besøk, men ikke flytte inn».

Nå må nok eiendomsmegler Christian Stenerud hos Eiendomsmegler 1 fjerne denne teksten. Så spørs det hvor lang tid det går før første mannlige beboer er på plass blant kvinnene i Kvindernes Borettslag.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere