NA24.no


KVINNELIGE LEDERE: Internasjonal studie viser at bedrifter som ansetter kvinnelige ledere også er mer lønnsomme. Her er kvinnelige ledere representert ved administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor (tv) og Hilde M. Tonne som er leder for industriell utvikling  i Telenor. Bilde ble tatt i forbindelse med at Tonne fikk prisen Women's Board Award.
KVINNELIGE LEDERE: Internasjonal studie viser at bedrifter som ansetter kvinnelige ledere også er mer lønnsomme. Her er kvinnelige ledere representert ved administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor (tv) og Hilde M. Tonne som er leder for industriell utvikling  i Telenor. Bilde ble tatt i forbindelse med at Tonne fikk prisen Women's Board Award. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Kvinnelige ledere skaper mer lønnsomme bedrifter

Sist oppdatert:
Selskaper med 30 prosent kvinner i ledelsen har seks prosentpoeng mer fortjeneste.

En internasjonal studie viser at selskaper med 30 prosent kvinner i ledelsen har seks prosentpoeng mer fortjeneste, sammenlignet med selskaper med få eller ingen kvinner i ledelsen.

Det viser en internasjonal studie fra The Peterson Institute for International Economics i Washington DC.

Undersøkelsen er gjennomført i 91 land, inkludert Norge.

I Norge fikk debatten om kvinnelige ledere nytt liv i høst, blant annet med fokuset på manglende kvinnelige ledere i Telenor.

Les: Blir en av disse kvinnene ny styreleder i Telenor?
Les også: - Kjønnsfordelingen i konsernledelsen i Telenor er komisk
Les også: Bare én kvinne blant 55 utenlandssjefer i Telenor

- Hvis du er et selskap og du diskriminerer potensielle kvinnelige ledere, så betyr det at du gjør en dårlig jobb med å plukke de beste lederne for ditt selskap, sier Tyler Moran til Daily Mail. Han er en av tre personer bak studien.

Studien fant også at det ikke synes på bunnlinja om det er flere eller færre kvinner i selskapenes toppledelsen eller i styrerommene.

Studien viser at 3 av 10 selskaper i de 91 landene ikke har noen kvinner i toppledelsen eller i styret.

Studien viser også at det er stor forskjell mellom hvilke type selskaper som har kvinner i ledelsen. Store selskaper er mer tilbøyelige til å ha kvinner i styrer og øvre ledelse.

- Denne studien viser hvor viktig det er å etablere moderne goder på arbeidsplassen, gi like muligheter og etablere inkluderende arbeidsplasser slik at både menn og kvinner kan få lik adgang til lederstillinger, sier talsperson Karyn Twaronite i Ernst & Young, som har vært med å sponse studien.

Du kan se hele studien her.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere