NA24.no

Kvinnelige leger tvinges til prostitusjon

VALG: Søndag går grekerne til valgurnene i håp om en bedre framtid. Her stemmer mannen som får flere europeiske land til å skjelve, venstrealliansens leder Alexis Tsipras, som lover endringer i Hellas.
VALG: Søndag går grekerne til valgurnene i håp om en bedre framtid. Her stemmer mannen som får flere europeiske land til å skjelve, venstrealliansens leder Alexis Tsipras, som lover endringer i Hellas. Foto: Aris Messinis (Afp)
Sist oppdatert:
Unge grekere ser ikke særlig lyst på framtiden. I dag går de til valgurnene.

Søndag går grekerne til valgurnene, og det ligger an til en brakseier for Alexis Tsipras og den radikale venstrealliansen Syriza, som lover å forandre Hellas.

Les også: Tsipras: Hellas vil bli demokratisk igjen

Men utfordringene står i kø. Landets gjennomsnittslønn har falt til 600 euro i måneden, det vil si 5225 kroner - og halvparten av de unge er uten jobb, skriver BBC.

Den økonomiske krisen har endret det greske samfunnet.

Les også: Valget i Hellas er i gang

- Livet er satt på vent

- Vi sparer penger for å komme hit en gang i måneden, og vi ser fram til det. Vi har ikke penger til å gjøre det oftere, forteller Katerina Fotopoulou (30), som er på et sjeldent barbesøk i Atens forstad Glyfda med sine venner.

Hun forteller at de ofte snakker om framtidige planer, om at de skal på ferie, men at ingen noen gang gjør noe.

Katerina bor hjemme, og beskriver seg selv som en voksen som er tvunget til å leve som en tenåring, fordi hennes liv er satt på vent.

- De trygler og trygler
For enkelte er det så ille at de har sett seg nødt til å  prostituere seg for å få råd til mat til barna, ifølge BBC.

- De trygler og trygler, men som en lovlig bordell kan vi ikke ansette gifte kvinner. Det er ulovlig. Så til slutt ender de opp som prostituerte på gata, sier Soula Alevridou, som eier et lovlig bordell i Larissa.

Ifølge henne har antall kvinner som kommer dit på jakt etter arbeid, fordoblet seg de siste fem årene.

VALG: Søndag går grekerne til valgurnene, samtidig som framtidsutsiktene for mange er dystre.


- Jeg lever et dobbeltliv
Legen Georgia er en av dem. Hennes private klinikk behandler tre pasienter i uka, men høysesongen i sexindustrien på sommeren gjør henne i stand til å betale husleie for familiens hjem, og forsørge sine eldre foreldre.

- Jeg lever et dobbeltliv, og bare jeg kan vite om de. Jeg har søkt på jobber innen medisin i utlandet, og venter og håper hver dag på svar, sier hun til mediegiganten.

Valgdagsmåling: Får over en tredjedel av stemmene
Venstrealliansen Syriza har fått over 35,5 prosent av stemmene i det greske valget, ifølge en valgdagsmåling søndag kveld.

Syriza skal ha fått mellom 35,5 og 39,5 av stemmene, ifølge målinger. Partileder Alexis Tsipras ligger dermed an til å ta over som statsminister.

Syriza ser dermed ut til å ha vunnet en brakseier over regjeringspartiet. Partiet Nytt demokrati får mellom 23 og 27 prosent av stemmene, ifølge målinger.

Kan få flertall alene
Syriza har gått til valg på å reforhandle Hellas gjeld på 318 millioner euro til Det internasjonale pengefondet IMF, EU og Den europeiske sentralbanken ESB.

Venstrepartiet har dominert på meningsmålingene den siste tiden. Spenningen har knyttet seg til hvor sterk oppslutningen blir, og særlig om Syriza får flertall til å regjere alene.

For å få rent flertall kreves en oppslutning på mellom 36 og 40 prosent, men den nøyaktige andelen avhenger av hvor mange av de andre partiene som kommer over sperregrensen på 3 prosent.

Valglokalene i Hellas åpnet søndag morgen klokken sju lokal tid.

Nyvalget ble skrevet ut i desember av statsminister Antonis Samaras etter at nasjonalforsamlingen ikke klarte å velge ny president etter tre forsøk.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere