NA24.no

«Kvinner kan ikke spare»

Foto: Crestock
Sist oppdatert:
Vet mindre om sparing enn menn

Ny undersøkelse viser at nordmenn mangler grunnleggende kunnskap om sparing.

Finanshuset Nordnet har gjennomført en undersøkelse som viser at nordmenn mangler grunnleggende kunnskap om sparing og de ulike spareformene som finnes, spesielt når det kommer til ta steget videre fra den enkleste og ofte minst lønnsomme måten å spare på, nemlig bankkonto.

- Undersøkelsen avdekker urovekkende dårlig resultater hos norske kvinner når det kommer til kunnskap om egen økonomi og hvordan de tar vare på sparepengene sine. Er du i tillegg enslig kvinne ser det virkelig mørkt ut, skriver Nordnet i en pressemelding.

Nordnets spareundersøkelse viser at menn har mer kunnskap enn kvinner både når det kommer til sparing på bankkonto, sparing i fond og sparing i aksjer.

Halvparten av kvinnene har ingen kunnskap om aksjefond
Ifølge undersøkelsen har halvparten av kvinnene ingen kunnskap om sparing i aksjefond, sammenlignet med 30 prosent av mennene. Videre har 67 prosent av kvinene ingen kunnskap om sparing i aksjer, sammenlignet med 49 prosent av mennene.

Når det kommer til fondssparing er det de færreste blant kvinnene som kjenner til eller har noe kunnskap overhodet om rente- og kombinasjonsfond.

Enslige har mindre kunnskap
Undersøkelsen viser også at enslige personer i større ustrekning enn gifte/samboere mangler kunnskap om sparing.

- Det er urovekkende at disse mangler grunnleggende kunnskap om mulighetene innenfor spareområdet, og hvordan de skal ta vare på sparepengene sine. Kunnskap er nøkkelen til suksess. Jo mer du kan og jo bedre du kan det, jo større er sannsynligheten for å lykkes med det du holder på med. Dette gjelder generelt, også for sparepengene dine, skriver Anders Skar i Nordnet i melding

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere