NA24.no

Kvinnerevolusjon i Telenor-toppen

Foto: Telenor (Telenor)
Jon Fredrik Baksaas gjør store endringer.

Etter et tiår hvor Telenor har kapitalisert på forskningen rundt GSM-teknologien, der Telenor var verdensledende, har selskapet igjen bestemt seg for å sette nye satsingen i hovedfokus. i en melding skriver selskapet at de etablerer to ny enheter. En for forskning og utvikling kalt Group Industrial Development og en del som skal utvikle nye tjenester for mobil, kalt Digital Service.

Den første delen skal ledes av tidligere Asia-sjef Hilde Tonne, mens den siste skal ledes av Norden-sjef Kristin Skogen Lund. Skogen Lund skal beholde ansvaret for Norden, og fortsatt være en del av konsernledelsen i Telenor.

Må styrke innovasjon
Telenor har på mange måte melket mye av forskningen selskapet gjorde på 90-tallet på mobilteknologien GSM. Denne satsingen tillot selskapet å være helt i front med å etablere mobilselskaper i hele verden, og tok selskapet opp til en posisjon som et av verdens ledende mobilselskaper.

Nå skal selskapet igjen satse på utvikling.

- Telenor gjør endringer i sin organisasjonsstruktur for å styrke sin ledende internasjonale posisjon i det raskt voksende markedet for telekommunikasjonstjenester, opplyser selskapet.

For det første forsterker Telenor sin innovasjonskraft og sitt fokus på kundeopplevelse ved å etablere enheten Digital Services.

- I et marked som i stadig større grad domineres av smarttelefoner og andre tilkoblede enheter som kommuniserer via høyhastighets mobilnett skal selskapet skal levere nye, attraktive nettbaserte tjenester. Telenor vil møte konkurransen fra både nye og eksisterende aktører i markedet ved å utvikle tjenester som utnytter selskapets nettverksteknologi og bransjekunnskap. Konserndirektør Kristin Skogen Lund skaletablere og lede enheten, heter det i meldingen fra Telenor.

Og det heter videre:

- For det andre skal Telenor utnytte den fulle bredden i sitt geografiske nedslagsfelt og teknologiske kompetanse til å styrke industrialisering og effektivisering ved å etablere enheten Group Industrial Development. I løpet av det siste tiåret har Telenor bygget en omfattende kundebase og blitt en av de ledende operatørene i verden. Ved å strømlinjeforme tjenestene og hente ut synergieffekter på tvers av de 11 markedene Telenor opererer i, kan selskapet tilby enda mer verdifulle tjenester til sine 130 millioner kunder. Konserndirektør Hilde Tonne skal etablere og lede enheten.

Endringer i toppledelsen
Telenor gjør altså tre viktige endringer i Telenors toppledelse: Hilde Tonne skal lede Telenors industrialisering på tvers av markeder og forretningsområder, Kristin Skogen Lund skal lede innovasjonsarbeidet på global basis, og Berit Svendsen skal lede det strategisk viktige norske hjemmemarkedet, skriver Jon Fredrik Baksaas i en melding.

Kristin Skogen Lund fortsetter altså som medlem av Telenors konsernledelse, og initiativene Telenor Next og Comoyo er innlemmet i denne enheten som hun skal lede. Hilde Tonne går også inn i Telenors konsernledelse.

Videre blir Berit Svendsen ny administrerende direktør i Norge og rapporterer til Telenors konsernsjef. Telenor etablerer videe en ny enhet - Corporate Strategy and Regulatory Relations - som rapporterer til Telenors konsernsjef. Morten Karlsen Sørby leder denne enheten og fortsetter som medlem av konsernledelsen.

Telenor i Danmark og Sverige, samt Telenor Broadcast, fortsetter å rapportere til Kristin Skogen Lund.

Ut av toppledelsen går Ragnar Kårhus, avtroppende leder for Telenor i Norge. Han vil jobben med initiativ på tvers av Telenors markeder i den nye Group Industrial Development-enheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere