NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%

Kvitter seg med russisk problem

Sist oppdatert:
Aker Kværner avslutter samarbeidet med russisk partner.

Avtalen mellom partene innebærer at Aker Kværner selger sine aksjer i Astrakhan Korabel-verftet til ST Holding, og at Aker Kværner får full kontroll over det finske ingeniør og prosjektledelsesselskapet RR Offshore. Tidligere hadde Aker Kværner 26 prosent i selskapet.

NA24 - diin næringslivsavis

- Aker Kværner har aktivt posisjonert seg for fremtidig prosjekter i Russland og den Kaspiske regionen. Kjøpet av de gjenværende aksjene i RR Offshore støtter opp om Aker Kværners strategi og bygger videre på våre russiske aktiviteter. Intensjonen er å utvikle vår virksomhet i regionen til å dra nytte av alle partene, sier direktør Paal Helsing i Aker Kværner.

Partene er blitt enige om å ikke gå ut med hvilke verdier som er inngått i transaksjonen.

- Vi er sikre på at den videre utviklingen i det nordlige kaspiske havet og vi har intensjoner om å styrke vår tilstedeværelse der. Dette vil ikke bare være noe Aker Kværner drar nytte av, men også de lokale miljøene, lokale forretningspartnerne og har potensial til å danne mye ansettelsesmuligheter i regionen, sier Helsing.

I midten av februar 2005 kjøpte Aker Kværner seg inn i RR Offshore. Det finske selskapet var allerede majoritetseier i Astrakhan Korabel. I forbindelse med et lån til RR Offshore overtok Aker Kværner 56 prosent av Astrakhan Korabel. Denne avtalen skulle vise seg å starte en rekke problemer. Det toppet seg da russisk politi kom på besøk ved Aker Kværners kontorer i Moskva etter klage fra en tidligere eier i det russiske industriselskapet. Det norske selskapet ble også truet om rettssaker etter dette kjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere