Villaen i Hopsnesvegen 120 er den dyreste privatboligen som er solgt i Bergen. Det melder Bergens Tidende (BT) (krever abonnement) mandag.

I forrige uke ble boligen solgt for 41 millioner kroner. Det er ny rekord for en privatbolig i Bergen, og kjøperen er den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll, best kjent under artistnavnet Kygo.

Den ærverdige murvillaen fra 1918, tegnet av bergensarkitekten Ole Landmark, har et herskapelig preg over seg.

- Inspirerende omgivelser

Selv sier Kygo at boligen er perfekt til å lage musikk i.

– Nå får jeg plass til gjester og inspirerende omgivelser som er perfekt til å lage musikk, sier Kygo i en pressemelding, ifølge BT.

Kygo sier han har forhandlet med selgerne av boligen siden i sommer. At artisten i tillegg har barndomsminner fra området, gjør at han nå gleder seg veldig til å flytte inn.

Eiendomsmegler Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen sier at boligen er i god forfatning, men noe utdatert innvendig.

- Rent arkitektonisk er dette et kunstverk, sier daglig leder Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen til Bergens Tidende.

Les også: Knut Arild Hareide solgte huset til langt over prisantydning

Tusen kvadratmeter

Boligen på 1000 kvadratmeter har åtte soverom, flere stuer, eget bibliotek, en stor borggård med hestestall og tennisbane.

Tomten er på 15,5 mål med sjølinje rundt hele neset. Her er flere kaier og eget naust. Badehuset har atskilt inngang for kvinner og menn, slik det sømmet seg da det ble bygget i 1918 skriver BT.