NA24.no

Foto: Crestock.com

Laber shopping i EU

Forbrukerne kniper igjen lommeboken.

Detaljhandelen i de 16 medlemslandene i eurosonen opplevde et kraftig fall i november I fjor, viser nye tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat.

Kraftig nedtur
Fra oktober til november falt detaljhandelen med 1,2 prosent, og kun i oktobermåneden i 2008 og 2001 har det månedlige fallet vært like stort, melder Dow Jones Newswires.

Salget var 4,0 prosent svakere enn november 2008, og det var det kraftigste årsvise fallet på ni måneder. Dermed har omsetningen i detaljhandelen falt 18 måneder på rad på årsbasis.

Lang verre enn ventet
Nedturen er langt større enn det økonomene hadde sett for seg.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Dow Jones Newswires var det ventet en oppgang fra oktober på 0,3 prosent, og en nedgang på årsbasis på 1,8 prosent. Tallene for oktober ble revidert opp til en vekst på 0,2 prosent på månedsbasis og en nedgang på 1,3 prosent på årsbasis, mot tidligere meldt uendret oppgang og 1,9 prosent ned på året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere