*Nettavisen* Økonomi.

Lader opp til nytt fondår

Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank. Foto: Nordnet Bank

Fondssparerne med en pust i bakken før nytt år.

Omsetningen blant fondssparere halverte seg fra november til desember - også nettotegningen var lav, men positiv i både aksjefond og rentefond. Det viser statistikk for desember måneds fondshandel fra Nordnet.

- Fondssparerne tok en pust i bakken i desember, og lader om foran det nye året. Vi ser fortsatt at sparerne søker trygge havner i form av rentefond og er forsiktige med å plassere for mye direkte i aksjemarkedet. Positive signaler fra USA og kraftige aksjoner fra trøblete europeiske land bidrar likevel til noe større optimisme blant sparerne enn under de mørkeste høstmånedene i fjor, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank i en melding.

Det er i hovedsak aksjefond som dominerer både listen over de mest kjøpte og de mest solgte fondene i desember. Det mest kjøpte fondet i desember var rentefondet KLP Pensjon II, mens det mest solgte var aksjefondet Odin Offshore.

- Det er tydelig at fondssparerne føler seg tvunget til å tenke alternativt for å få positiv avkastning. I desember ser vi for første gang spesialfondet DNB Absolute Return på listen over de mest kjøpte fondene. Fondet har som mål å levere positiv avkastning uansett hvordan markedet går. Det betyr at fondet kan ta både lange og korte posisjoner, samt investere i derivater. Dette er en strategi fondet har lyktes bra med siden oppstart. Det siste året har fondet steget 19 prosent, som er best av alle de 470 fondene vi tilbyr, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.