NA24.no

Lagertall sender oljeprisen ned

Foto: MICHAEL NAGLE (AFP)
Sist oppdatert:
Lagrene av bensin bygger seg opp i USA, og oljeprisen faller tilbake.

Markedet har ventet på oljelagertallene fra USA onsdag. Fasiten viser at råoljelagrene i USA faller med 2,9 millioner fat, 100.000 fat mer enn forventet. Men det er lagrene av bensin og destillater alle følger med på.

Følg oljeprisen her

Bensinlagrene steg ifølge Dow Jones Newswire med 1,9 millioner fat forrige uke, mens det ifølge Bloomberg News var ventet et fall på 900.000 fat. Destillatlagrene steg med hele 3,7 millioner fat, noe som er rundt 900.000 fat mer enn forventet.

Oljeprisen reagerte umiddelbart negativt på tallene. Råolje for levering i august faller 2,2 prosent til 62,58 dollar fatet onsdag. Et fat nordsjøolje handles i London til 62 dollar fatet.

Det har knyttet seg spenning til tallene, men oljelagerrapportene de siste ukene fra det amerikanske energidepartementet har ikke vært godt nytt for oljemarkedet. Etterspørselen etter oljeprodukter, både til forbrukere (typisk bensin) og industrien (andre destillater) har vært svakere enn forventet. Dermed har oljeprisen også falt kraftig tilbake.

Analytikere forventer nå at oljeprisen kan nå 50 dollar fatet på råvarebørsen i New York.

Les mer om forvetningene til oljelagertallene her: - Usikkerheten øker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere