*Nettavisen* Økonomi.

Lagertall snudde oljeprisen

Foto: (Scanpix)

Tirsdag falt oljeprisen tilbake. men tegn til fallende lagre sørger for et lite comeback onsdag.

Oljeprisen løfter seg over 70 dollar fatet i morgentimene onsdag etter at en rapport fra American Petroleum Institute (API) viste det største fallet i oljelagrene siden september i fjor. API lager hver uke en uoffisiell lagerrapport, som ofte sammenfaller med den offisielle rapporten fra amerikanske myndigheter.

Følg oljeprisen på NA24

Tirsdag falt oljeprisen med 2,2 prosent, men forventningene til at oljelagrene faller med 2 millioner fat sender opp prisen onsdag morgen. Et fat råolje for levering i august stiger 1,2 prosent til 70,75 dollar fatet i morgentimene på råvarebørsen i New York. Det melder Bloomberg News.

- Et fall i råoljelagrene vil få markedet til å løfte seg høyere. Det vil sørge for at råoljeprisen vil holde seg på, eller stige fra, dagens nivå, sier rådgiver Mike Sander i Sander Capital til Bloomberg News.

I andre kvartal, som ble avsluttet tirsdag, har oljeprisen handlet på råvarebørsen i New York steget med hele 41 prosent. Det er det største kvartalsmessige hopp siden 1990. Svakere dollar, oppgang i aksjemarkedene og optimisme på vegne av tilstanden i verdensøkonomien har vært viktige bestanddeler for å få opp oljeprisen.

Prisen på brent-blend olje har også steget. Tidligere onsdag morgen var prisen rett over 70 dollar fatet, men den har falt noe tilbake til 69,90 dollar per fat på råvarebørsen i London.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.