*Nettavisen* Økonomi.

Lakseaksjer på fisketur

Etter lang opptur for lakseaksjene, anbefaler DNBNOR-analytiker nå folk å slutte å kjøpe.

Det har vært en solid oppgang i lakseaksjene de siste månenden, men i dag kom fallet. Tre sentrale oppdrettsselskaper falt med mellom 3,5 og 1,2 prosent i dag.

NA24 - din næringslivsavis

Det skjedde samme dag som analytiker Klaus Hatlebrekke i DNBNOR nedgraderte kursmålet i oppdrettssektoren fra kjøp til hold.

Prishopp siste år
Det siste året har etterspørselen etter laks vært bedre enn ventet, med en vekst i eksportvolumet på 17 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Men nå ser analytikeren en stopp i oppgangen. Oppdatert fôr- og biomassestatistikk, som sier noe om hvor mye næringen produserer, antyder at tilbudsveksten fremover vil ligge over tidligere forventninger. I Norge beregner bransjeorganisasjonen FHL at biomassen ved utgangen av 2006 lå rundt 17 prosent høyere enn på samme tidspunkt i fjor, noe som vil kunne gi et høyere kortsiktig tilbud, ifølge Hatlebrekke.

For 2007 som helhet tror derimot ikke lakseanalytikeren at tilbudsveksten vil være noe problem.

- DnB NOR Markets venter fortsatt svært gode marginer for oppdrettsindustrien i 2007, men i lys av den siste kursoppgangen tar vi anbefalingen på aksjene ned fra Kjøp til Hold, skriver Hatlebrekke i analysen.

Fredriksen-selskap ned
I dag sank John Fredriksen-eide Pan Fish med hele 3,5 prosent til 6,61 kroner. Lerøy Seafood falt med 1,29 prosent til 114,5 kroner, mens statlig eide Cermaq droppet 1,24 prosent til 99,75 kroner.

DNBNOR opprettholder et kursmål på syv kroner per aksje for Pan Fish, mens kursmålet for Cermaq og Lerøy ligger på henholdsvis 100 og 110 kroner.

- De viktigste driverne fremover vil i tillegg til lakseprisene være strukturendringer, skriver Hatlebrekke i analysen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.