Gå til sidens hovedinnhold

Laksearving (24) med formue på 11 milliarder kroner

Ung mann fra Frøya i Sør-Trøndelag troner øverst på formuetoppen.

Den unge laksearvingen fra Frøya i Sør-Trøndelag ruver øverst på lista over landets mest formuende når skattetallene nå er offentliggjort. Både Kjell Inge Røkke, Odd Reitan og Olav Thon må se seg slått av 24-åringen.

Se skattelistene for 2016 her

Gustav Magnar Witzøe hadde i fjor en skattepliktig inntekt på 147 millioner kroner og en formue på 11,14 milliarder kroner, ifølge ligningen. Han bidro med nesten 137 millioner kroner i skatt.

I 2015 hadde Witzøe junior en formue på 9,8 milliarder kroner. Det ble lagt merke til da han i fjor - som en av de yngste - havnet på Forbes liste over verdens rikeste.

«... yet another young billionaire from Norway», skrev Forbes.com.

Gustav Magnar Witzøe og familiens har en eierandel i selskapet Salmar på 53,4 prosent, ifølge Dagens Næringsliv. Salmar er en av verdens største produsenter av oppdrettslaks. Selskapet har ifølge egne nettsider 100 lisenser for marin produksjon av atlantisk laks i Norge.

Det var i 2011 Gustav Magnar fikk overført aksjer fra farens selskap, Kverva, skriver Hitra-Frøya i sin omtale av 24-åringen.

2016 var et meget godt år for selskapet. Lønnsomheten nådde ifølge årsrapporten rekordnivå. Omsetningen var på 9 milliarder kroner og resultat etter skatt på 2,651 milliarder kroner.

De er rikest der du bor - se skattetall for hele landet

Gustav Magnar Witzøe er - som mange på hans alder - godt synlig også på sosiale medier. Han har nær 15.000 følgere på Instagram. Under ser du noen av bildene han har postet.

Les også

Støres inntekt økte med én million

Kommentarer til denne saken