*Nettavisen* Økonomi.

Laksegigant på milliardtokt

Millardhandel på gang for den halvstatlige oppdrettsgiganten.

18.01.07 10:41

Cermaq er i dialog om kjøp av Chiles største lakseoppdretter, det familieeide Aqua Chile.

NA24 - din næringslivsavis

Innledende samtaler
Oppkjøprsyktene har gått i lengre tid, og i dag ble det bekreftet at en handel kan være nært forestående.

- Cermaq er i kontakt med eierne av Empresas Aqua Chile S.A om en mulig transaksjon. Samtalene er i en innledende fase, og det er ikke avklart om det er mulig å finne en felles plattform for en transaksjon. Nærmere avklaring om det er grunnlag for å gå videre fra de innledende samtalene ventes å foreligge i løpet av de nærmeste ukene, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Konsernsjef Geir Isaksen vil ikke kommentere oppkjøsplanene videre, men bekrefter interessen.

- Nei, jeg kan ikke si mer om dialogen med Aqua Chile nå. Utover det vil jeg ikke si annet enn det vi tidligere har presentert i børsprospektet vårt om at vi har valgt å vokse i den regionen, sier konsernsjef Geir Isaksen i Cermaq til NA24.

- Hva er bakgrunnen for å styrke posisjonen i Chile?

- Det er en overordnet betraktning om Chile som oppdrettsregion, i og at det er i Norge og Chile potensialet ligger for å vokse videre som oppdretter, sier Isaksen til NA24.

Men mer enn det vil ikke Isaksen si om oppkjøpsplanene.

- Jeg tror vi nøyer oss med det som står i børsmeldingen, avslutter Isaksen.

Dersom oppkjøpet går igjennom, vil Cermaqs virksomhet i Chile, som heter Mainstream, doble oppdrettsvirksomheten til nærmere 250.000 tonn, ifølge Finansavisen torsdag. Fra før har Cermaq rundt halvparten av sin lakseproduksjon i Chile.

Blir gigant i Chile
Cermaq driver oppdrett av laks, ørret og Coho i Norge, Chile, Skottland og Canada. Selskapet har fôrproduksjon gjennom datterselsakpet EWOS i de samme landene. Selskapet ble børsnotert i oktober 2005. Staten ved nærings-og handelsdepartementet er største eier med 43.54 prosent av aksjene.

Aqua Chile er ikke børsnotert, og eies fortsatt fortsatt av de to familiene som grunnla og bygget selskapet opp fra starten. Oppdrettsselskapet er et av verdens største målt i kilo produsert fisk, etter Marine Harvest og norske Cermaq.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag